Dreaming out loud

I begyndelsen af oktober 2009 og 10½ måneder frem vil filippinernes azurblå hav, farverige jeepneys, malariamyggens summen og kokospalmernes skygge danne rammerne om mit hjem.

I eventyrets første fase deltager jeg som volontør i et marine bevarende Coral Cay Conservation projekt på den sydlige del af øen Leyte.
(Den røde prik)

Efterfølgende tager jeg en dm uddannelse på Sangat Island Resort, hvor jeg parallet skal deltage i resortets dagligdag. (Den blå prik)

Jeg vil løbende beskrive små glimt og solstråler fra mit eventyr.
Til ære for sponsorer, venner, familie og øvrige interesserede.

- Andreas Kjær
"Hard work beats talent when talent refuses to work hard.
- Jeg gør hvad jeg ka', sagde myggen og pissede i søen!"

onsdag den 16. december 2009

Community work

For at sikre fremtid bæredygtighed, ”awareness” og hensigtsmæssig forvaltning, bruger vi meget tid på at uddanne lokalsamfundet i koral revenes levevis, opbygning og deres samfundsmæssige og biologiske vigtighed.

Mange Filippiner og turister regner koraler for farverige sten, som man kan røre og stå på efter behag. Ligeledes mangles en forståelse af at koralerne indirekte er Filippinernes fødekilde, da deres primære fødekilde er fiskeri. Mange års uhensigtsmæssig og uhæmmet fiskeri har efterlad vandene og revene overfisket og ødelagt. I vores daglige arbejde ser vi efterladte net, liner, fiske- og hummer fælder og vi ser så godt som aldrig voksne, fertile groupers, snappers og tunas (Hvilket er de vigtigste spise- og eksportfisk) uden for MPA’s (Marine protected area). På grund af manglen på store fisk, er lokale fiskere, gennem de sidste 15-20 år, begyndt at bevæge sig ned gennem fødekæden og de fanger nu gladelig små kulørte fisk som Moorish Idols og Bytterflyfish. Derfor er det så vigtigt at få oprettet MPA’s, hvor fisk og koraler kan få ro og voksne sig store og frugtbare. Populært sagt vil MPA’s virke som fiskefabrikker for fiskerne.

Ved at uddanne lokale på tværs af social status, uddannelse og alder opnås interesse og forståelse for at bevare koral rev og udnytte dem hensigtsmæssigt.

Blandt andet har CCC iværksat: Teacher training, Wall painting, Open days, School lectures, Reef Rangers og CCC introduction. CCC introduction er den mest omfattende, hvor fx en lokal landsbys kaptajn bliver inviteret til at modtage den fulde CCC træning og uddannelse, over en 5 ugers periode og deltage i projektet på lige fod med resten af os frivillige. Ligeledes har 20 repræsentanter fra regeringen haft et 5 dages kursus og vi har deltaget i x antal lokale arrangementer, hvor vi skulle repræsenterer CCC.

”Reef Rangers” er en gruppe af High School elever som modtager basis uddannelse og får en introduktion til livet omkring kysten, over en weekend. Som et afbræk i uddannelsen lærer de CCC Afrocoral sangen, som en lokal ven af organisationen, Ryan, har skrevet. Jeg har oploadet en video, hvor Reef Ranger’erne synger sangen sammen med nogle af projektets øvrige deltagere.



Lyrik:
Everybody!
We are the corals that live
in the sea.
And we are animals, the home
for the fishes
We'll make it happen what u'v wished

You can't touch me
I am so fragile and breaks
Easily.
You can not step on me
Nor you can not stand
I want to make you understand

Chorus:
(that) We are so important
For the fish, we are their foodland
We can be their home and shelter
When there's storm.
You're so very lucky.
Everybody you mush be happy.
We are always here to stay
in your MPA.

Can you protect us
from all the threats and danger?
Can you help us
to make us safe here always?
We'll become friends
Loving each other til the end

(Repeat chorus)

1 kommentar:

  1. Dine fortællinger er meget levende, og videoen giver et godt indtryk af entusiasmen. Du burde kunne samle støtte kroner ind til projectet via hjemmesiden.
    Alt du lægger ud bliver nøje gransket og vist til alle der gidder se.

    SvarSlet